Semnale de alarma externe

Cand cei de la Financial Times publica un semnal de alarma negativ cu privire la orice, pietele carora li se adreseaza reactioneaza conform. Sunt pareri care conteaza in ochii celor care vor sa investeasca oriunde.

Cand insa raportul e atat de critic la adresa unei tari intregi, pierderile cresc exponential.

Un expert financiar nu are nevoie de studiul polemicilor locale pentru a vedea cu ochiul liber ca in Romania nu trebuie investit cel putin 1 an de acum incolo.

Cand ambasadorul Frantei se intreaba „Care sunt masurile anticriza in Romania?”, el nu exprima niste aberatii visate de el noaptea, ci pozitia unei tari care a investit mult in Romania. Se subliniaza si faptul ca in afara investitiilor/exporturilor Renault si a mai catorva ramuri, stam foarte prost la economie.

Cand ambasadorul american iti sugereaza puternic sa mai incetezi cu impozitarea pentru ca vei speria orice urma de investitor si chiar si de speculator, el de asemenea exprima pozitia unei tari.

Cireasa de pe tort sunt reactiile aiuristice din tara : Ministrul Finantelor se gandeste (prima oara?) la bugetul anului viitor, dorind impozit progresiv, presedintele doreste scaderea TVA la 14 zile de la crestere, Ministresa Turismului cumpara indicatoare 3D spre obiectivele turistice, probabil pentru a distrage atentia de la gropile ce le strabatem pana acolo.

Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Criza, economie, TVA, Uite ca nu se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s