Noile idei ale guvernului

Guvernul nostru a venit in ultimele 2 saptamani foarte avangardiste pentru nivelul pe care l-am vazut pana acum. Dintr-o data vor sa scoata impozitul forfetar, vor sa bage stimulente pentru cei care cer bon fiscal, se gandesc constructiv la cum sa scada evaziunea. WOW! D-l Boc, D-l Vladescu au devenit brusc inventivi si cu o inteligenta peste medie mai nou in ceea ce priveste guvernarea? Din pacate nu prea. Ideile vin in contextul in care o serie de specialisti de la FMI s-au alfat in cursul saptamanii trecute intr-o vizita de lucru, premergatoare delegatiei oficiale si care urmau sa vada cum ne descurcam in lupta cu deficitul si scaderea economica. Toate ideile nou aparute sunt de fapt „sugestiile” acestor experti. Imi pare rau daca v-ati entuziasmat si ati crezut ca brusc inteligenta pe metru patrat a crescut in ale guvernarii.

Deci Guvernul nu ia mai nou masuri decat sub presiunea si la indicatiile directe ale unor forte externe noua. S-a vazut asta si prin felul in care a fost facuta acea mica reforma a justitiei, promovata prin OUG, dar doar DUPA raportul foarte critic pe justitie al UE.

A doua problema se refera la felul in care FMI a inceput sa puna problema. Dupa dezastrele din anii ’90, cand au ingropat cateva tari, mai nou au viziuni un pic mai liberale fata de viziunea strict contabila. Tot ei au insistat inainte de cresterea TVA pe scoaterea impozitului forfetar si cresterea TVA nu la 24 ci la 25%, pentru a ajuta mediul privat sa isi mai revina din palmele si pumnii pe care i-a primit in ultimii ani.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în crestere economica, Criza, economie, TVA, Uite ca nu se poate!, Uite ca se poate! și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Noile idei ale guvernului

  1. Pingback: Eterna si fascinanta Romanie « Stoie's Blog

  2. Pingback: Vine o zi … « Stoie's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s