To leaf or not to leaf

Dupa cum ne gandeam cu totii, nici lui Traian Basescu nu ii place frunza doamnei Udrea. Pana si frunzei cred ca i s-a acrit de atata dezbatere si se va hotara curand sa cada.

In acelasi registru doamna Udrea este primul ministru al Turismului care chiar incearca sa faca publicitate Romaniei pe acest domeniu. Publicitate eficienta.
Regimul Nastase a inceput ceva timid insa fara rezultate notabile, insa in perioada respectiva au inceput sa se dezvolte pensiunile. Ceea ce a contat mai mult decat campania de promovare, pentru ca aveai unde sa mergi inainte sa auzi pe la tv radio etc ce frumos e sa mergi la munte. Ar fi cel putin aiurea sa mergi la munte si sa nu prea ai unde sa stai, nu? Sau la mare.

Asta e ordinea in care trebuie facute lucrurile. Intai facem ceva sa stimulam dezvoltarea pensiunilor, hotelurilor, drumurilor, electricitatii, apei curente in locurile in care vrem sa ducem turistii. Nu incepem intai sa ne gandim la taxele ce le impunem. Nici cum sa promovam ceva care nu exista. Nu trebuie sa va faceti griji apoi pentru promovare. Intreprinzatorii particulari se vor ingriji ei sa isi faca publicitate peste tot pe unde pot, inclusiv peste hotare.

Abia dupa ce aceste lucruri scrise mai sus vor exista ne putem gandi la o taxare a turismului. La o promovare nationala. Pana atunci trebuie lasata o perioada de acomodare a intreprinzatorului/hotelierului cu noua activitate, nu sufocarea lui cu vreo 200-300 de taxe. Intai banii trebuie sa intre in tara, apoi ii dijmuim.

Fara sprijinul intreprinzatorilor particulari, orice economie din UE sau din lume e pe 60% moarta.

Reclame
Acest articol a fost publicat în crestere economica, economie, Uite ca nu se poate!, Uite ca se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s