Presiunea creste, Guvernul mai rezista?

Au inceput incet, cu mitinguri la care s-a cantat si s-a dansat.

Cand campionii creditelor cu bulentinu’ au iesit in strada, gluma s-a ingrosat, s-a lasat cu demiterea unui ministru de interne.

Drept urmare, Statul prin al lui Minister de Interne a inceput sa cedeze. Se implica mai nou in negocierea contractelor de credit. De ce nu le-a spus nimic purtatorilor de pulane cand faceau credite ca dementii? De asta exista structuri de stat, ca sa se creeze poli de putere? In practica asa se intampla in Romania, dar macar in teorie puteam pastra aparentele.

Astazi au inceput alte presiuni, tot din partea unei structuri de putere, ANAF. Si datorita respectivelor stimulente s-a demis cica un ministru. Acum angajatii respectiv ies sa ceara bani. Din nou Statul da semne de slabiciune.

In schimb, in cazul celebrei OUG 50, statul da semne ca ar cam renunta la multe prevederi. Deci cand vine vorba sa isi faca treaba pentru toti cetatenii, Statul nu reuseste. Insa cand incepe sa fie sabotat de proprii pioni, se clatina. Macar asa stim cum stam.

Taierile si reducerile de cheltuieli incep sa se simta. Statul nu va mai putea pe de o parte sa sustina ceea ce tot promite. Iar din reduceri de cheltuieli cu veteranii si peroanele cu handicap ma indoiesc ca poate plati stimulentele ANAF. Sau ale celorlalti care urmeaza sa iasa in strada. FMI-ul e la usa, bugetul de pensii e pe soba. Grea dilema(a se citi un nou imprumut). Toate pentru a continua nereformarea statului, asa de mult promisa.

Se anunta o toamna interesanta si o iarna grea.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uite ca nu se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s