Breviar de dezamorsare bombe fiscale pt Guvern

Vremurile foarte interesante in care traim imi amintesc de anii 1997-2000, de falimentele unor banci din perioada respectiva si de persoanele cu care au fost puse la punct niste mega-escrocherii.

Acele personaje erau fosti securisti, extrem de bine ancorati in aparatul care inca mai functiona, cu relatii in toate sferele de putere : Garda Financiara, partide politice si sistemul bancar. Impreuna au cladit niste centre de putere asupra carora chiar Mugur Isarescu atragea atentia ca ar constitui un potential pericol la adresa sigurantei nationale.

Multe din escrocherii au reusit de minune. Au fost privatizari fantastice, mecanisme elaborate de tras tepe firmelor sau statului, retrocedari frauduloase de TVA si cate si mai cate. Toate s-au petrecut cu ajutorul si sprijinul multor oameni din sfera serviciilor de informatii care nu isi mai gaseau locul in statul de plata al unui stat tot mai slab si mai sarac. Si mai expus.

Ce s-ar intampla daca 20-30% din oamenii care astazi fac scandal ca nu isi primesc sporurile acordate prin lege ar pleca din structurile ANAF si dupa ceva vreme de cautat de lucru nu ar reusi sa gaseasca nimic altceva decat nevoile unor afaceristi de protectie si de know-how? Cred ca evaziunea fiscala ar intra la cote africane. Iar metodele ar fi atat de ingenioase, incat am mai asista la cativa ani de gauri negre. Atat pt firme private cat si pt banci si stat.

Asadar, un mic breviar de dezamorsare pt d-l Boc :

1. Platiti-le oamenilor sumele datorate.

2. Implementati legea unica a salarizarii.

3. Redistribuiti oamenii competenti si eliminati-i pe cei incompetenti. Daca nu puteti obiectiv, angajati o firma de audit care sa va spuna care sunt aceia.

4. Alcatuiti o lista cu restul categoriilor sociale care vor mai face proteste similare, cat de mult pot dauna fiecare aparatului de stat si ganditi-va inainte de inceperea protestelor ce aveti de facut in fiecare caz.

Reclame
Acest articol a fost publicat în economie, speculatii, Uite ca se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s