Tic-tac spuse bomba

Cand s-a pus problema taierilor salariale, Guvernul a preferat o taiere tip comunista, egalitara. Toata lumea urma sa fie tratata la fel, nici un sector nefiind tratat preferential. Exact felul in care Ceausescu acorda la Revolutie mariri de salarii : va dau inca 100 de lei la salar la toti!

Realitatea este insa ca nu suntem toti egali. Unii muncesc mai mult ca altii. Unii au responsabilitati mai mari. Pe altii cad umerii adunari banilor. Sa ne ascundem dupa egalitarism si sa refuzam sa facem niste legi bune si fundamentate cum trebuie nu se mai poate. In aceste 5 luni de la anuntarea taierilor cred ca se putea face o lege a salarizarii unitare buna, inatacabila la Curtea Constitutionala. La naiba, comunistii nu aveau ei multa economie in capul lor, dar sistemul de salarizare era pus la punct bine.

Sunt multe voci care sustin ca la ANAF taierile sunt normale, pentru ca lupta cu evaziunea fiscala e ineficienta. Dar marea evaziune fiscala e protejata politic. Iar functionarul care vrea sa cerceteze un importator de legume-fructe care schimba firmele ca pe ciorapi si nu plateste niciodata nici o taxa nu se poate opune ordinului unui sef direct numit tot politic. Degeaba dau amenzi buticurilor de cartier daca nu se taie evaziunea mare.

E un vesnic cerc vicios. Iar Guvernul motiveaza dupa bunul plac taierile de tot felul, taxele si egalitarismul.

Carpelile de tipul taierilor salariale de la toti la fel nu tin mult, pentru ca e o bomba cu ceas. O baza solida se poate construi printr-o lege buna. Ar fi un inceput.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Criza, idiotenie, trist dar adevarat, Uite ca nu se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s