Aceste rate care ne omoara…

Rata creditelor neperformante a atins 19.3% in august, conform BNR. Realitatea este insa mai crunta, pentru ca sunt multe credite neperformante care dispar la sfarsitul lunii din raportari si apar la cateva zile dupa ce s-au transmis datele. Care o fi realitatea? Sa fie 30% cifra corecta?

Situatia se agraveaza si in jurul nostru nu se intampla nimic. Majoritatea asteptam sa auzim ca a trecut criza si poate vine cineva sa ne ia de umeri povara, dar asta nu se va intampla niciodata. Trebuie sa ne pregatim pentru munca. Pentru reduceri de salarii, indiferent ce ne mint in clipa asta ministrii, guvernele de facto sau din umbra.

Vom mai strange din dinti cativa ani. Vom mai munci impreuna sa ne platim creditele, cheltuielile, scolile si masinile, indiferent ca suntem bugetari sau privati. Ura si raca nu isi are rostul in clipa asta. Nu are nici un rezultat palpabil. Taxele nu se strang mai bine daca injuram si nici nu se platesc mai usor daca scuipam bugetarii.

Dar trebuie sa intelegem ca banii nu pica din cer. Ca se munceste din greu pentru ei. Ca trebuie sa stim de unde vine fiecare 10 RON din salari. Ca productivitatea ne scapa jobul de la reducere. Nu saparea colegului de birou.

Astept ziua aceea cand vreunul din economistii buni ai tarii vor fi ascultati de politicieni cand vor spune ce si cum trebuie facut. Si ei vor face odata ceva. Pentru ca au trecut 2 ani de criza si nu s-a intamplat mai nimic.

Acest articol a fost publicat în banci, Criza, economie, idiotenie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu