Off-topic : Adobe Flash vs. Apple

Anuntul celor de la Apple ca nu vor integra in sistemul lor de operare Adobe flash a venit putin ca un soc acum ceva vreme. Cel mai popular dintre plunginurile actuale, folosite atat sub Windows cat si sub Unix, parea o alegere fireasca pentru oricine.

Insa cei de la Apple au fost intodeauna deschizatori de drumuri. In vremea cand pe PC-uri de abia gaseai CDROM, ei aveau fie CDRW, fie DVDROM. Intodeauna capacitatile cu care utilau produsele vandute depaseau asteptarile normale ale vremii, reusind sa isi justifice pretul ridicat. Si daca au vazut la un moment dat ca Microsoft incepe sa faca progrese semnificative cu Windows-ul, au permis livrarea computerelor lor si cu el, desi ani bun au fost impotriva.

Una din strategiile castigatoare in razboi este sa nu te asociezi cu aliati incompetenti, ghinionisti sau pierzatori. Pentru ca le vei impartasi soarta.

Actualele versiuni de Adobe Flash sunt pline de bug-uri, atat pe Windows, cat si pe Linux. Se blocheaza aiurea, dau timpi de intarziere mari si consuma extrem de multa memorie. Cand ai incarcat ceva mai mare, te trezesti cu un „Adobe Flash has crashed” de iti vine sa pupi monitorul. Si o iei de la inceput.

Cum ar fi putut Apple sa isi asocieze numele cu asa ceva? Ei care lanseaza pe banda produse super-asteptate si pre-comandate cu miile inainte cu luni de la lansarea efectiva? Cui i-ar fi placut sa deschida o carte de 1.000 de pagini cu un iPad si sa ii dea eroare la incarcare? Ar mai fi recomandat acel produs cuiva ?

Faptul ca Adobe Flash-ul a ajuns sa fie extrem de folosit in redarea fisierelor video de pe toate site-urile existente nu inseamna ca produsul trebuie sa aiba cat mai multe buguri. Dar se pare ca acolo la sediul lor nimeni nu vede erorile. E o conspiratie dom’le!

PS Articolul l-am scris ca urmare a enervarii zilnice. De aprox 2-3 luni imi crapa Flash-ul de 3-4 ori pe zi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uite ca nu se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s