Cum sa pierzi bani usor – ghid guvernamental

Ce faci daca esti stat si doresti sa pierzi bani?

1. Ai o multime de cladiri si terenuri si nu esti in stare sa le gestionezi? Nimic mai simplu! Le inchiriezi doar cui vrei tu. La pret minim. Cei care vor sta acolo sigur vor face ce vor dori, neaducand nici o imbunatatire sau operatie de conservare, ca doar nu e al lui, e al statului

2. Ai o multime de cladiri si o multime de agentii care nu au unde sa isi desfasoare activitatea? Nimic mai simplu! Nu le inchiriezi agentiilor proprii cladirile, ci le pui sa isi inchirieze de pe piata libera. Daca ele fac cereri peste cereri sa nu cheltuie aiurea banii pe chirii, le raspunzi ca spatiile pe care le doresc nu sunt dotate corespunzator. Si le interzici sa foloseasca banii pe care ii plateau pe chirie pentru renovare.

3. Ai o multime de cladiri de patrimoniu, eventual monument, in stare de paragina, pe care le poti repara accesand fonduri UE? Nimic mai simplu! Faci niste criterii de atribuire dedicate, astfel incat daca tot se va renova ceva, sa se faca cu cine vrei tu, nu cu bani europeni. Ca aia prea sunt verificati si purecati. Daca totusi nu sunt bani de renovari din astea, explicam boborului ca nu sunt bani, d’aia nu facem.

4. Iti lipsesc dotarile din scoli de pe la orase iar numarul de sali de sport este 50% din cat ar trebui? Nimic mai simplu! Construiesti terenuri de fotbal in sate in care s-a desfiintat scoala sau nu mai exista nici tineri care sa se poata juca fotbal. In felul asta, islazul va deveni neatragator pentru vacile comunale, noua vedeta fiind terenul inaugurat cu gazon de import.

5. Ai o societate de transporturi feroviare pe pierdere dintodeauna dar la care angajezi mereu politic pe cine ai chef? Nimic mai simplu! Faci astfel incat sa o promovezi ca fiind de interes strategic. Adeca, strategic pentru tine, guvernant de azi, interesat ca cei de acolo sa semneze contracte cu dedicatie. Cum ce contracte? De mentenanta, de achizitii, de servicii. Vinzi marfa ta la pret de nimic, oferi servicii deplorabile, incerci sa nu te modernizezi decat cu aberatii, dupa care ceri subventii.

6. Ai facut prac o flota in conditii neelucidate inca dar ai mai avea nevoie totusi de ceva vaporase sa te plimbi pe mare? Nici o problema! Cumperi unele ce inca plutesc de dupa al doilea Razboi mondial la pret de aproape noi, dupa care investesti de 3 ori mai mult sa le faci functionale. Macar de la Sulina la Constanta.

7. Iti pica avioanele din cer mai ceva ca bursele in 2009? Nici o problema! Pe modelul de la punctul 6, cumperi niste avioane aproape gratis, aproape noi dupa doar 30 de ani de functionare, dupa care platesti pe ele reparatii si traininguri de folosire care costa cam cat alte avioane, noi. Costurile privind transferul de know-how sunt explicabile, intrucat pilotii care mai tin minte acele notiuni sunt fie la varsta a 3-a, fie in stadiu avansat de Alzhaimer.

8. Sistemul sanitar e la pamant, iar plecarile din sistem sunt tot mai dese? Avem solutii! Inghetam posturile, reducem subventiile, taiem finantari de proiecte in derulare. Pai daca tot pleaca lumea din sistem, de ce sa nu o facem?

Atat pentru azi. Continuarea in numarul viitor.

Reclame
Acest articol a fost publicat în idiotenie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s