Acesti noi care va furam, acesti voi care ne furati

Acesti noi care va furam voua celor de la stat taxele ocolindu-le, ne simtim batjocoriti cand va laudati in fiecare zi cu realizarile macro si micro-economice.

Pentru ca vedem ca drumurile pe care ni le promiteti de 20 de ani nu mai apar. Va vedem inaugurand tot felul de portiuni de autostrada, ba de 10 ba de 40 de km, si ne simtim batjocoriti. Chiar nu va este putin rusine? Ne mintiti la inceput de mandat ca veti face 250 de km de autostrada pe an, dupa care vedem ca de fapt au fost numai 25. Si ne motivati ca e de vina Ceausescu, Cuza sau Decebal. Nu voi cu totii, voi care v-ati perindat de-a lungul timpului la carma tarii.

Noi vedem ca si daca va platim, acea bruma de bani o dijmuiti cum vreti, si din ea doar 10-20% ajunge sa fie folosita cumva. Si tot noi suntem de vina ca nu sunt bani? Daca nu v-ati saturat in 20 de ani, va veti satura anul asta?

Ne-ati promis ca veti lua masuri de stabilizare a economiei. Ati stabilizat vreo 200.000 de firme si cam tot atatia oameni cu impozitul forfetar. De tot. Si acum vreti sa ne mai stabilizati o tura, cu inca o data impozit de 3% pe cifra de afaceri. Va multumim. Macar sa stam linistiti ca se gandeste cineva si la noi. Mai un pic si o sa va si pese, nu?

PS Acest text nu indeamna la nesupunere fiscala, ci doar observa ca pe masura ce cresc taxele, evaziunea creste. De asemenea, pa masura ce banii din pusculita statului se imputineaza, procentul de „impozitare” pe criterii bine orientate e acelasi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în trist dar adevarat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s