Ghid guvernamental de scadere a preturilor la medicamente

Pe usile multor farmacii pe care le vad aproape zilnic stau afise lipite cu „Aceasta farmacie nu a fost platita de Casa de Asigurari de 2xx zile”. De la 210 la 280 de zile. Frumos termen de plata are statul la farmacii.

Pentru a putea rezista pe o piata in care principalul client este statul, farmaciile sunt obligate sa mentina preturi mari la restul medicamentelor. Pentru ca statul nu plateste penalizari pentru intarzieri la plata, exista din ce stiu o reglementare in acest sens. Si atunci banii pe care cetatenii ii platesc pentru medicamente sunt folositi in acele 7-9 luni de stat dupa bunul plac. Cei care au de suferit sunt tot cetatenii. Sa ma explic.

In cazul negocierii unui contract, sunt 3 parti importante :
– produsul
– termenul de plata
– termen de livrare

Produsul e simplu de negociat, in general se ridica de la farmacii. Termenul de livare de asemenea e clar, momentul cand pacientul ridica de la farmacie. Distractia incepe la termenul de plata.

Ce are de facut un comerciant in cazul in care stie ca s-a negociat un termen de plata, insa acela nu e respectat? Sa dea in judecata statul, existand posibilitatea pierderii contractului cu Casa de Asigurari si contactul cu o Justitie… originala. A doua varianta este aceea a cresterii pretului, pentru compensarea diferentelor de timp. Cum populatia poate depune banii la banca pt o dobanda, la fel pot de exemplu si farmaciile. Pierderea respectiva se recupereaza prin pret. Atat la medicamentul livrat cu termen de plata indefinit, cat si al celor cu termen de plata imediat. Adica al medicamentelor platite la caseria farmaciei.

Statul isi sunteaza contribuabilii neplatind la timp farmaciile in 2 feluri : foloseste banii lor discretionar si nesabuit si ii determina sa plateasca si preturi mai mari pe cale indirecta.

Cum titlul articolului este destul de explicit, pot da un sfat: draga Statule, plateste-ti la vreme datoriile. Altfel, platim noi cu totii in locul tau.

Reclame
Acest articol a fost publicat în economie, idiotenie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s