A mai trecut un an cu voi…

Au fost si ploaie si noroi
Scaldati in zoaie suntem noi.

In Noua Patagonie aceleasi teoretizari ne arata ce trebuie sa facem, cum ar trebui sa arate viitorul luminos, insa cei care ajung sa implementeze schimbarile se straduiesc sa fure fiecare cum pot mai bine la impartirea banilor.

Niciodata din guvernarile anterioare nu se trag la raspundere oameni care au lasat cu buna stiinta sa fie devalizate bugetele publice sau locale. Partidele aflate in opozitie azi dezvaluie furturile la televizor ale celor de la putere, insa cand schimba rolul, se fac ca au uitat ca ar trebui sa inceapa niste anchete.

Astfel se asigura ca nici ei cand vor pleca de la putere nu ii va controla nimeni cat si cum au suntat bugetul.

Intr-un dialog demn de Kafka, economistii mai rasariti teoretizeaza ce masuri trebuie luate, cei care trebuie sa aplice sunt ideologic de acord, pana vine ziua implementarii. Cand fac exact opusul a ce au hotarat. Si sustin cu seninatate deplina ca asa e bine, asa e normal etc.

Preocupati prea tare de capusarea banilor, niciunul din cei pasibili de a guverna in ultimii 20 de ani nu au gandit pe termen lung. Au tot carpit sisteme din cele mai diverse motive, ajungandu-se la un semi-haos in care ne scaldam acum.

Iar noi, cei din spatele urnelor de vot, nu am avut nici curaj nici suficienta scarba acumulata astfel incat sa ii scuipam in fata. Pentru ca ne-au mituit ca pe niste milogi, fie cu ajutoare sociale, fie subventii la caldura sau cresteri salariale „impozitate” ulterior de inflatie.

Suntem cu totii de vina pentru situatia actuala. Dar undeva lucrurile trebuie sa se schimbe. Pentru ca asa nu o mai ducem mult.

Reclame
Acest articol a fost publicat în idiotenie, trist dar adevarat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la A mai trecut un an cu voi…

  1. eumiealmeu zice:

    uau, mai stie lumea si mai si parafrazeaza melodii din trecut, care nu se mai aud azi pe nicaieri… (ma refer la introducere!)
    cat despre final… da, schimbare. dar s/o stim si noi. ca sa nu mai spun ca noi suntem primii care trebuie sa facem ceva daca tot am constientizat ca exista o problema, altfel doar sesizam, sesizam si sesizam…
    sper s/o ducem mult, ca poate apare vreo tinker bell prin noi; ca ea ar trebui sa fim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s