Putin despre Wikileaks sau cum SUA inca ne conduce

Intr-o lume in care multi deja scriu discursul de deces al hegemoniei SUA, dezvaluirile Wikileaks fac putina lumina. Nu in sensul dezvaluirilor, ci mai departe de asta.

Puterea SUA s-a vazut in momentul in care intreaga lume s-a asmutit asupra lui Julian Assange. De la impartiala Elvetie, la Franta, Marea Britanie, Canada, etc. Pana si monetarizatele Amazon sau PayPal au ales sa slujeasca „interesul american”. Serverele Wikileaks sunt atacate continuu, nu de hackeri de apartament, ci de baieti care stiu ce fac si au si instrumente pentru a da jos niste servere, oricat de securizate.

Cand atatea tari sar ca la ordin la gatul „inamicului”, atacandu-l pentru acuzatii legale stupide, puterea ta este inca foarte mare.

Spectacolul seamana cu un teatru in care castiga cel care arunca cu mai multa mizerie. Luati in acest sens doar declaratia canadienilor care sustin ca ar trebui „terminat”.

Cazul in care Julian Assange putea fura secretele respective doar cu ajutorul unui soldat de 23 de ani ar fi destul de grav. Intrucat SUA are inca vreo cateva milioane de astfel de soldati. Cate Wikileaks ar rezulta daca toti ar avea aceasta putere de sabotare?

Pe de alta parte e greu de crezut ca aceste dezvaluiri pot fi urmarea actiunilor a doar 2 persoane, oricat de fost hacker ar fi fost Assange si cat de iscusit soldatul. La 23 de ani ma indoiesc ca dispui de o asemenea libertate de actiune incat sa duci la capat un astfel de furt. Trebuie coordonare, tact si mult timp.

Furia cu care au reactionat oficialii americani arata frustrare. Daca intreg aparatul lor de servicii speciale nu a putut opri 2 idealisti, ce ar putea face de exemplu 100 de militanti Al-Quaeda bine infiltrati si antrenati?

Iar pentru cei care sustin cu tarie ca SUA e pe margine prapastiei le-as aminti ca nici un imperiu nu s-a stins de pe o zi pe alta. Sistemul actual ar trebui sa aibe un inlocuitor pentru a se intampla asta. Pana atunci putem urmari meciul in continuare.

Reclame
Acest articol a fost publicat în idiotenie, speculatii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s