Marea lupta cu coruptia…

Timisoara vuieste astazi de sirenele masinilor de Politie si Jandarmerie. Mai devreme au trecut prin fata mea 4 masini ale Jandarmeriei, cu sirenele la maxim si de dimineata intrarea la Procuratura era intesata cu masini care aduceau oameni la declaratii.

De la criticile cu privire la coruptie ale Europei era destul de clar ca vor urma astfel de actiuni in perioada urmatoare. Numai putini inconstienti au mai continuat sa mai ia spaga fara sa se gandeasca ca sunt urmariti. Sau simpli pioni cu IQ indoielnic.

Actiunile de inchidere a portitelor traficului de tigari au inceput de aproximativ 2 ani, de cand se prevedea o viitoare batalie pe fonduri a celor 2 partide aflate intr-o coalitie de guvernare. Iar o mare parte din acele fonduri de campania se doreau sa vina din „contributiile” descrise anterior.

In functie de cine era sef printr-o vama sau pe tura treceau sau nu tigari. Imaginea aceea a traficantului care ascunde in cele mai greu de gasit locuri cartusele e un basm. Totul trecea la vedere, dar numai dupa plata impozitului aferent. Care, fiind tot mai greu de gasit turele pe care sa poata trece ceva cantitati, a devenit tot mai mare. Iar de la un moment incolo, pentru unii traficul mare nu a mai meritat pe partea de Serbia. A mai meritat pe Ucraina sau Moldova, insa partea de Vest a ramas destul de slab aprovizionata.

Regula devenise invers fata de anii anteriori, stiindu-se exact doar cand se poate trece. In general insa nu se mai putea trece decat cu riscuri mari.

Mascarada cu mascatii din vami e de mult inceputa, controalele fiind tot mai frecvente odata cu apropierea de evaluarile Schengen. Totul a fost si ramane insa o spoiala.

Daca actorii din vami se schimbau, papusarii au fost mereu aceeiasi. Cutumele respectate erau atat de bine impamantenite incat si daca schimbau cu tot personalul, de la opinca la vladica, de a 2-a zi lucrurile s-ar fi desfasurat la fel.

Rasfoind niste titluri din ziare am vazut ca sunt articole laudative despre cum luptam cu coruptia, cu evaziunea etc :1, 2, 3. Banuiesc ca ele fac parte din aceeasi campanie de spalare a obrazului autoritatilor chiar si in ochii propriilor cetateni.

Azi dam la tv niste arestati, unii imbecili din tv vor toca cateva saptamani la toc-soaie fie realizarile procuraturii fie statul politienesc. Dupa care vamesii arestati vor fi eliberati in 1-2 luni, procesele vor fi inghetate si gata. Nu credeti? S-a mai intamplat la Tigareta 1, Tigareta 2, precum si in vami in 2004, 2007, 2008. Chiar si recent, cu spagarii de la CNADR, care urmeaza a fi repusi in functii, pe motiv ca „reclamantul nu a fost serios”.

Chiar nu se poate schimba nimic niciodata in Romania?

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în idiotenie, trist dar adevarat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s