Viitorul PC-urilor

Daca de cativa ani in domeniul user-friendly nu s-au mai intamplat prea multe iar in topul stirilor IT sunt mai mult stiri din sfera soft sau social media, revolutia e pe cale sa apara.

Acer urmeaza sa lanseze Acer Iconia, un notebook cu multi-touch, 2 ecrane tactile, fara tastatura fizica, avand doar una virtuala. Ecranul devine dublu, putand fi folosit chiar cum s-au intentionat a fi laptopurile in mintea primilor creatori ai lor.

Aici este un clip de prezentare :

Este vorba de sindromul touch-screen, care va ridica foarte probabil foarte mult profiturile companiilor care se vor orienta spre dezvoltarea atat a tehnologiilor de acest tip cat si a softurilor care vor putea gestiona noile posibilitati. Aplicatiile vor trebui adaptate la aceste tehnologii si se vor putea creea inca multe altele cu roluri noi si versatilitate sporita.

Chiar daca nu va fi probabil nici pe departe asemanatoare cu revolutia cipului de silicon, aceasta revolutie are sansele din punctul meu de vedere sa fie asemanatoare cu dezvoltarea primului PC.

Entuziasmul din jurul tehnologiei multi-touch este perfect indreptatit. In timp ce anumite companii au ramas incremenite in lupta celui mai rapid procesor sau celei mai performante placi video, altele au ales sa vada dincolo de lupta din piata. Ce este nevoie pentru a revolutiona putin nevoile oamenilor.

Si alti fabricanti de laptopuri au inceput acest proces de migrare catre tehnologii asemanatoare, ceea ce arata oarecum deja un trend.

Vremea PC-ului a cam trecut. Entuziasmul din jurul noilor procesoare, hard-diskuri sau noilor memorii este mult mai mic decat in alte vremuri, iar din scaderea vanzarilor de PC-uri si/sau laptopuri producatorii au putut invata ca trebuie sa inoveze.

Pentru a face posibila o lume ca cea din clipul de mai jos va fi nevoie de macar 10-20 de ani si de multa munca. Dar avand in vedere ca asta va presupune evolutie, cred ca va merita.

Enjoy!

Reclame
Acest articol a fost publicat în personal, speculatii, superb. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s