Profesorii vor primi sporul de 50% la salarii

Cand si-o vedea lupul coada.

Cinismul devine extrem cand aduci in discutie acest spor din nou in jurul datei de 1 aprilie.

Pentru orice om cu mintea limpede era clar de 2 ani jumatate ca aceasta crestere nu va putea fi platita in mod constant. Pentru ca Romania se afla intr-o perioada de crestere economica accelerata, in ritmuri pe care nu le vom mai vedea curand.

In ciuda declaratiilor fortate ale PDL, PSD, presedentiei si cui mai doriti, era clar ca sunt doar promisiuni. Cu toate astea cultura financiara a natiunii este atat de precara incat nu au reusit sa se gandeasca de unde vor veni acei bani pentru profesori. Deoarece nici nu exista raspuns logic.

Una din bubele profesorilor este ca au crezut. Ca si judecatorul lui Nastratin Hogea, care a impartit dreptatea mai drept cand i s-a aratat o rasplata gogonata. Ca sa descopere ca era doar o piatra simpla.

O a doua ar fi ca au scazut foarte mult nivelul educatiei elevilor. Aveti idee cati absolventi de liceu nu stiu sa scrie? Sau cat de multi scriu atat de gresit gramatical incat iti vine greu sa le pricepi lucrarile? Credeti ca daca ii educau mai bine pe fostii elevi acum nu aveau un nivel mai bun de trai?

E simplu : 1. Educ elevul astfel incat sa fie cel putin bun
2. Il indrum sa se specializeze cat mai bine si cat mai temeinic.
3. Dupa ce atinge 18-23 de ani, se angajeaza, ca asa a invatat la scoala
4. Munceste constiincios, isi face treaba bine, angajatorul plateste statului darile aferente.
5. Profesorul primeste mai multi bani pentru ca statul a vazut ca profesorii si-au facut treaba. Sau ca are mai multi bani la buget.

Exemplul Irlandei este graitor. In urma cu 30 de ani erau o tara foarte prost pregatita si saraca. Au investit masiv in educatie, au insistat ca forta lor de munca sa fie foarte bine pregatita. Acum au cu 4 milioane de locuitori PIB-ul Romaniei….

A treia vina a profesorilor este delasarea. S-au complacut in toata mizerii de mentalitati gen „la cat ne platesc astia nu are rost sa ne strofocam” „las ca acasa primesc educatie” etc. Plus ca s-au bucurat sa primeasca sporuri de Pasti, Craciun, vacanta si al 13-lea salar in loc sa ceara constant aceeiasi bani, in salarii egale, reglementate.

Parerea mea este ca indiferent de cate procese vor castiga sau de cat de multe proteste ar face ( mai ales din alea cu dansul pinguinului ) profesorii nu vor primi acele sporuri in urmatorii 10 ani.

PS. Nu verau sa fiu inteles gresit, salariile de acum ale profesorilor sunt mizerabile. Schimbarea starii de fapt nu se poate face doar cu o bagheta magica.

Reclame
Acest articol a fost publicat în crestere economica, Criza, economie, idiotenie, superb, trist dar adevarat, Uite ca nu se poate!, Uite ca se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s