Efecte posibile ale inghetarii pretului benzinei

Dupa o perioada de absenta am reusit sa revin la butoane.

S-a lansat tot mai mult in capul celor care vremelnic ne conduc teza inghetarii pretului la benzina. Cica asa ne protejeaza statul nostru de hraparetii de petrolisti.

Ceea ce nu se spune este ca si mediul privat are metode de reactie in cazul in care se simte fortat. Una din ele ar putea fi penuria de benzina. Nu imi place pretul la care sunt obligat sa imi vand marfa in aceasta tara, vand mai putin. Cat sa imi acopar costurile de functionare pana va iasa prostiile din cap. Surplusul il stochez sau il export la modul real.

Ne putem trezi intr-o astfel de situatie cu blocarea unei economii. Ca am ajuns intr-o mare masura si noi la o functionare asemanatoare cu economia americana : daca roata nu se invarte, economia nu merge.

Cum s-ar aproviziona o economie intreaga in cazul in care de exemplu toate benzinariile ar vinde doar 10 l motorina/masina?

Cum ar fi afectate exporturile intr-un astfel de caz? Pentru a exporta ai nevoie de transport. Si acea industrie ar avea de suferit. Mult.

Guvernul nu ar avea multe parghii de lupta cu o asemenea abordare decat eventual decretarea unei stari de asediu/razboi sau alte nebunii legislative. Dar asta ne-ar situa cu totul in afara Europei civilizate.

Asemenea alternative nu sunt nici macar creionate in capul celor care au puterea de decizie in aceasta problema. Explicatiile ar fi mai mult decat puerile si ar tine probabil de acel refren de acum 60 de ani :

” Ana-Pauker Gheorghiu -Dej
Scapa tara de burghezi”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Criza, economie, idiotenie, speculatii, superb, trist dar adevarat, Uite ca nu se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Efecte posibile ale inghetarii pretului benzinei

  1. Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s