23 Iunie ne-a dat… injuraturi, realizari si un stat divizat

„Constatarea” de baiat de cartier ca Regele a fost un tradator de neam si tara vine ca o ultima picatura dintr-un pahar lung de jigniri aduse tuturor fostilor conducatori ai Romaniei care mai traiesc. Si dupa o condamnare formala a celui care a fost executat.

Jignirea atinge intreaga Casa regala, care printre altele a realizat si Marea Unire si a dus Romania la un nivel de prosperitate neatins nici pana azi.

E surprinzator cum aceste aruncari de cuvinte vin in contextul in care se propune segregarea in regiuni etnice a Romaniei, in formula aceea de 8+1, 8+2 sau in functie de valoarea exacta a lui pi. Se parfumeaza aceasta segregare cu aerul economiei bugetare.

In contextul actual Ungaria acorda cetatenie tuturor etnicilor din toate tarile in care are vreun interes (a se citi fosta colonie). Incearca fortarea unor tensiuni etnice in toate regiunile in care poate, folosind indivizi dezechilibrati gen Tokes pentru a-si atinge scopul. Iar raspunsul roman este … impartim tara in regiuni si dam statut special celei care le surade dezaxatilor… Daca asta nu e invitatie la tensiuni ulterioare, nu stiu care e… Ce se intampla daca 90% din cetatenii romani de acolo vor deveni cetateni ungari? Se vor opri acolo lucrurile? Greu de crezut.

„Tradatorul” Rege a obtinut Ardealul inapoi, aliindu-se cu rusii. Actualul conducator mult iubit vrea sa revina la acele tensiuni etnice din perioada 1939-1945. Cand la inceput ungurii au casapit romanii iar apoi invers. Acele tensiuni exista latent si se regasesc in povestile parintilor si bunicilor nostrii.

Dreptul de a jigni vine ca urmare a unor merite. Si nu a dezbinarii aduse in ultimii ani. Nu a celor care impart tara in unguri si romania, bugetari si privati, asistati sociali si neasistati.

Cata vreme suntem romani nu avem dreptul sa emitem judecati de valoare asupra celor care au contribuit la intregirea tarii.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în idiotenie, trist dar adevarat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la 23 Iunie ne-a dat… injuraturi, realizari si un stat divizat

 1. db zice:

  Basescu pregateste un candidat surpriza la urmatoarele alegeri : Paul “de Romania”.

  • stoie zice:

   Nu poti scoate din palarie un candidat sters si sa te astepti sa castige ceva, dupa ce ai terfelit imaginea familiei din care el face parte.

   • db zice:

    Ba da, daca ai strarnit o puternica reactie pro-monarhie, il legitimezi pe Paul ca fiind din Casa Regala a Romaniei, dupa care il lasi sa apara usor, pe nesimtite sa culeaga fructele maniei.

 2. db zice:

  A, am uitat sa precizez – Paul apare candidat la presedintie, nu urmareste Base restaurarea monarhiei.Dar ce Alba ca Zapada buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s