Puterea asocierii

Dupa o perioada in care Romania a ajuns sa fie tot mai izolata pe plan extern, in care CE , SUA si cine mai vrea ne critica pentru aproape tot ce facem, am ajuns sa tragem si foloasele acestor atitudini „superioare”.

Despre potentialul de crestere economica cu ajutorul investitiilor chinezilor am mai vorbit. Despre faptul ca in acest moment China incearca sa schimbe rezerva uriasa de dolari pe avantaje strategice de asemenea.

Turneul european reloaded al premierului chinez vine cu un timing perfect sincronizat, intr-un moment in care Europa are nevoie atat de bani cat si de incredere in ea insasi. A inceput cu Londra, a continuat cu Budapesta si zilele trecute cu Germania.

Marea Germanie nu se sfieste sa accepte investitii chineze, dupa cum nu a strambat nici Polonia cand a reusit sa treaca de criza avand crestere. Priviti imaginea alaturata.

E o imagine care arata ca amandoua partile au castigat in mare masura ce au vrut din intalnirea aceasta.

In acelasi timp, in perioada acestui turneu al premierului chinez, Romania tremura la gandul unei noi Constitutii, a unei reorganizari teritoriale si a ultimelor declaratii cu privire la Rege. Din niciuna nu se alege nimic, desi framantarea a cuprins o tara intreaga.

In piete, pe strada sau prin tramvaie era dezbatut unul din aceste subiecte.

Rezultatul caderii in aceasta vesnica inflamare publica? Pierdem scopul principal. De unde facem rost de bani. Din poza de mai jos sigur nu.

Poza aceasta ii prezinta pe un presedinte de o tara cum nu ne dorim sa ajungem, in vizita la altul care se intalneste mai rar cu omologi importanti.

Ce anume ar trebui sa invatam de la Grecia? Cum sa nu devenim?

Cand ajungi sa te asociezi cu perdanti, tinzi sa devii si tu unul, pentru ca mucegaiul e molipsitor.

Din ce motive se prefera mirosul mortii grecesti celui de banuti noi nouti chinezesti nu reusesc sa inteleg. Poate pentru ca trebuie sa invatam de la eleni cum punem de tot pe butuci o tara? Sau nu vrem sa invatam de la chinezi cum se pot face de exemplu drumuri ieftine si bune?

Reclame
Acest articol a fost publicat în crestere economica, Criza, idiotenie, personal, trist dar adevarat, Uite ca nu se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s