Xanax 2.0

Refuzul de a reforma sistemul bancar ne va aduce inapoi in perioadele de scadere economica.

Plansul pe umarul bancilor si al pietelor care scad tin de teoriile cresterilor economice continue sau de al reglementarii singure a pietelor.

Refuzul de a reglementa sistemul bancar permite speculatorilor sa inventeze de 10 ori PIB-ul mondial in CDS-uri pentru ca apoi sa atace Euro prin tarile slabe , petrolul sau piata de alimente.

Ieri pana si pietele au vazut ca tendintele de crestere vesnica nu se mai justifica. Aurul a scazut dupa 200 de zile de crestere continua, cu 2%, cotatia petrolului cu 4-5%, NASDAQ a scazut cu 1.6%.

Se iasa de pe diverse „investitii sigure” pentru ca reglementarea singura a pietelor esueaza de ceva vreme. Cand banii virtuali au aceiasi putere ca cei reali iar unii au voie sa ii scoata din joben cum mai putem vorbi de autoreglementare?

Cand bancile sunt salvate din bani publici iar producatorii de bunuri lasati sa falimenteze sau falimentati de cei proaspat salvati cum ne putem gandi la impartirea dreptatii ?

In Anglia sunt 2.5 milioane de slujbe in industria financiara. Tara are 1000 % din PIB datorie externa, din care 60% sunt chiar ai acestei industrii. Au ajuns sa puna mai presus de industria producatoare aceste inginerii. Se opun oricarei reglementari in domeniul acesta, sperand ca indiferent de cate prabusiri vin, vor mai scoate niste bani din jobenele magice.

Asta e lumea in care ne aflam astazi. Si in aceiasi lume, dupa o perioada de cresteri economice anemice, Olanda e prima care anunta scadere economica de 0.5% in anul viitor.

Vor mai urma cativa ani grei, insa fara restabilirea pe fagasul normal a regulilor jocului nu se va putea.

Poza am furat-o de aici.

Reclame
Acest articol a fost publicat în banci, crestere economica, Criza, economie, idiotenie, speculatii, trist dar adevarat, Uite ca nu se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s