Scurta observatie asupra democratiei

Una din cele mai false probleme ridicate atat la alegerile trecute cat si in zilele acestea este „daca ii dam jos pe astia, nu avem cu cine sa ii schimbam. Nici ceilalti nu sunt mai buni”.

Este una din cele mai mari beneficii ale democratiei schimbarea conducatorilor. Nu e cel mai usor proces si se pierd ani buni prin asta, insa pana acum istoria a dovedit ca e cel mai echitabil.

Daca tu esti angajat undeva si nu iti faci treaba chiar bine, problema ta la o concediere nu este ca firma nu va gasi pe altcineva mai bun. Data viitoare s-ar putea sa incerci sa iti faci treaba mai bine, sa fi mai performant, sa nu se ajunga la eventualitatea concedierii.

Cum niciodata banii pusi deoparte in timpul guvernarii nu iti vor tine de foame la nesfarsit, orice partid va incerca mereu sa castige alegerile. E adevarat ca timpul necesar pentru o evolutie reala devine mare la nivel personal, insa schimbarile in societate se fac lent pentru a fi durabile.

Schimbarile bruste de tip african dau de obicei nastere unor lideri dezechilibrati. Si noi ar trebui sa ne dorim mai mult de atat, nu?

Reclame
Acest articol a fost publicat în personal și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s