Studentie, haine grele…

Sunt din nou student. La 30 de ani am decis sa imi urmez o dorinta mai veche de a termina a doua facultate, dupa mai multi ani in care nu am reusit sa ma adun sa o si incep. Continuarea unui vis de acum 12 ani.

Aveam posibilitatea de a-mi echivala foarte multe dintre examene, insa prefer sa nu o fac, pentru a ma putea invata din nou sa …. invat. Odata bazele stabilite bine, se poate dezvolta si restul, daca exista suficienta vointa si inteligenta.

Ceea ce nu pot insa sa inteleg este atitudinea majoritatii colegilor mei. Multi sunt si ei la 30-40 de ani, dorind probabil sa isi schimbe viata sau sa aibe o facultate pentru a putea avansa profesional intr-uun fel sau altul in ceea ce fac. Mi se pare admirabil.

Insa o mare parte doresc strict o diploma, fara prea multa aplecare spre invatatura. Daca se poate copia e perfect. Daca se poate cumpara si mai bine. Sunt perplex. Toti acesti oameni platesc aceste studii. Daca ar fi gratuite poate as mai intelege atitudinea, insa o simpla diploma luata cu 5 si 6 pe copiat, cumparat sau fentat nu te vor duce mai departe in viata.

Chiar daca la nivel scriptic vei avea la un moment dat o diploma, vei ramane un mecanic auto, o coafeza sau un florar. Pentru ca nu diploma este cea care iti acorda cresterea de nivel, ci stiinta care vine in spatele ei.

In lipsa cunostintelor acumulate esti doar un simplu impostor. Inca un vanzator la un magazin alimentar, de data asta insa cu diploma. Cea mai draguta parte a facultatii este ca e… facultativa. Nu trebuie sa o faci, sunt destui oameni multi miliardari care au reusit asta fara studii.

Tu ai ales la ce specializare mergi, ce materii vei invata. Platesti pentru a avea privilegiul ca niste dascali buni sa isi piarda vremea cu tine, un biet ignorant. Si dupa toate astea, continui sa ramai in gandire un simplu muncitor necalificat?

Copii de 18-22 de ani, daca vreunul din voi se regaseste in ce am scris, ar fi mai bine fiee sa renuntati la felul asta de a face scoala, fie la studii.

Impostura nu tine mult si dupa absolvire diploma nu o sa valoreze nici cat o hartie igienica. Vorba unui fost coleg era „Unde nu-i cultura, nu-i recolta”.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în crestere economica, economie, personal, trist dar adevarat, Uite ca nu se poate! și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s