Invincibila armada reloaded

În secolul 16, lumea părea a fi definitiv cucerită de Spania. Lumea Nouă devenise pusculița lor, plină cu aur și argint, iar asta le-a permis formarea unor armate tot mai mari și mai bine înzestrate, precum și bunăvoința Papalității.

Flota spaniolă ajunsese la dotări de invidiat, întrucât comorile ce se aduceau din Americi trebuiau păzite de corsarii englezi si olandezi. Conquistadorii păreau de neoprit, iar pretențiile lor teritoriale erau mereu în creștere. Atacurile constante ale piraților susținuți de Anglia si Olanda și dorința Papei de a supune Anglia l-au făcut pe Regele Spaniei să hotărască supunerea imediată și definitivă a acesteia.

Cum însă englezii nu prea vroiau să își depună cuminți armele și să se predea în liniște de frica amenințărilor că vor ajunge in Iad, Spania avea nevoie să ridice una din cele mai mari flote văzute până atunci de omenire. Armada a strâns 151 de nave de luptă și avea 26.000 de marinari și ostași, urmând să fie întarită cu încă 30.000 de oameni.

Conducătorul ei este numit un om loial regelui, fără pic de experiență în lupte, însă un excelent catolic. Atinge astfel o maiestrie deplină in luptă, reușind să fie pus pe fugă de 8 ciurucuri de vase englezesti, umplute de păcură și butoaie de pulbere. Armada era greu de manipulat datorită dimensiunilor asa  că spaniolii o iau la fuga. Ai naibii englezi insistau că nu se predau nici când au văzut ce frumoase nave știau să facă aurul Americilor!

În fuga lor spaniolii iau alte decizii bune : își aruncă ancorele ( că doar nu mai aveau nevoie de ele ) , după care iau o rută pe care nu o cunoșteau deloc, la derută. Englezii îi urmaresc și îi mai căsapesc puțin. O parte din spanioli naufragiază pe coastele Irlandei din lipsa ancorelor, dar bețivii de pe acolo nu îi primesc bine și le scurteaza puțin capul, de frică să nu le fure băutura.

Am făcut această lungă introducere pentru că aproape fiecare aspect din succesul spaniol pare copiat de catre coaliția PSD-PNL pentru a doua oară. Nu le-a ajuns țopăiala lui Geoană.

În tot spectacolul se fac o serie de afirmații de notat. De exemplu nu contează că Mircea Diaconu este anchetat penal, pentru că PNL consideră că aceste acuzații au fost motivate politic. Pai dacă partidu’ așa crede, ce mai contează instituțiile care zic altceva?

Gaini fără cap, fără un plan, cu schițe făcute pe genunchi, gata să preia puterea oricum ar fi, se grăbesc să schimbe toată funcționarimea cu alți infometați de furt. Puteau avea aproape tot in 6 luni, dar de ce nu s-ar mulțumi cu niște stârvuri? Ce dacă PSD s-a ars deja cu strategia asta a președintelui deja? Nu s-ar arde puțin și ceilalți?

Crinule/Victoraș tu nici nu știi ce bine poți țopăi!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în fun, idiotenie, speculatii, trist dar adevarat, Uite ca nu se poate! și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Invincibila armada reloaded

  1. AlmaLluvia zice:

    De mult nu am mai ras asa copios… acest intro lung este excelent… Cred ca toata lumea care gandeste putin concluzioneaza ca tine, chiar daca nu cu asa mult umor…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s