Secvente horror. Bac 2012

Recenta sesiune de Bacalaureat pentru olimpici a aratat niste anomalii greu de inteles.

Intrebarile au fost simple, facute parca pentru niste retarzi, nicidecum olimpici nationali si internationali. La istorie o analiza in diagonala a textului iti aducea nota 8, iar la matematica  cunostintele medii de clasa XI-a.

Adevaratul motiv pentru care subiectele au fost atipic de simple au fost … participantii. Dreptul de inscriere in aceasta sesiune il aveau aprox 110 olimpici. Cu toate astea, inscrisi au fost aprox 900. Listele au venit de la diverse ministere sau directii. Potentatii zilei au reusit sa isi introduca odraslele mult-iubite si cam retarde intr-o sesiune speciala. Seamana cu o sesiune pentru cei cu deficiente mentale, nicidecum pentru olimpici, intrucat rata de promovare a fost de 35%.

Adica din cei 800 de candidati introdusi pe PCR (Pile-Cunostinte-Relatii) doar 200 au reusit sa promoveze. Se intelege de ce parintii lor au facut tot posibilul sa le inlesneasca calea.

Aceste lucruri insa ar trebui sa ne bucure. Inseamna ca reforma invatamantului este pe drumul cel bun, iar cei care sunt in pozitii cheie deja stiu asta si incearca sa mai salveze ce mai pot pentru apropiatii lor. Poate peste cativa ani elevii chiar vor incepe sa invete din nou. Poate vor reusi sa scrie si sa citeasca corect. Ar fi cazul.

Schimbarea lucrurilor se pare ca nu se poate face cu vorba buna sau cu puterea exemplului, ci cu actiuni dure, fara negocieri. Secventele horor din ziare, bocetele televiziunilor de stiri ne vor insoti si vara aceasta.

Ne face o deosebita placere sa ne asociem numele cu anumiti olimpici sau romani cu rezultate deosebit in afara tarii. Insa de acestia multi de acasa pe care ii cocolosim si ii lasam de izbeliste nu vrem sa stim. Astia nu sunt ai nostri, ai nostri sunt de fapt aia destepti, aia frumosi si aia buni….

Reclame
Acest articol a fost publicat în crestere economica, Criza, educatie, idiotenie, trist dar adevarat, Uite ca se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s