Politichii de-ale zilei…

1.  Abia trezit pe la pranz dintr-un somn bunicel, cineva a clocit o idee.

Si a venit cu ideea nefericita de a o impartasi celorlalti. Este vorba de ideea lui Crin Antonescu de a introduce votul conform platii impozitelor.

Asta se intampla in aceeasi  perioada in care Ungaria acorda cetatenie aproape neconditionata oricui poate dovedi o apartenenta aproximativa la natiunea ungara, dreptul de vot fiind acordat automat cu acest drept.

Mai avem numai 19 milioane de locuitori, chiar vrem sa micsoram numarul si al acestora? Cine isi asuma aceasta alienare a cetatenilor ? Ia cineva in calcul ca aceasta decizie va afecta pe termen lung romanii din diaspora si dorinta lor de a mai trimite 4-5 miliarde de euro anual in tara?

Cetatenii care sunt plecati in strainatate constientizeaza mai mult decat noi ceilalti nevoia de modernizare a statului, de dominatia legii etc. Modernizarea statului tine destul de mult cont de influenta lor in alegeri, pentru ca tendintele pro sau contra Occidentale se vad mai clar de la distanta. Nu doream modernizarea tarii? Sau d-l Crin Antonescu doreste altceva mai Putin-izat, la sfatul d-lui Andrei Marga, al carui idol este Vladimir Putin?

2. Se dau 2 stiri :

– Guvernul Romaniei, condus de d-l Ponta, angajeaza agentia de PR a Gazprom

– Moscova sustine in aceeasi zi ca SUA doreste demiterea presedintelui Basescu  ( un vechi si incomod spin in coasta Rusiei, care a consolidat intrarea in Nato si UE precum si infiintarea a 2 baze militare ale SUA in Romania). Asta s-ar face printr-un consultant angajat de Ponta, general al Washington-ului, specializat in… lobby pentru gaze de sist…

Desigur agentia de PR a Gazprom nu stie ce sunt alea gaze de sist si nu are vreun interes ca Romania sa inceapa exploatarea in acest sens.

Cineva sa imi spuna ca nu ne apropiem din nou de tancurile prietenoase….

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în idiotenie, trist dar adevarat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s