Fapte, dincolo de vorbe. Pamflet?

Pentru ca Viviane Riding a cerut „fapte, nu vorbe”, Guvernul Romaniei impreuna cu Presedintele interimar au decis sa ii arate cu varf si indesat:

1. O judecatoare a CCR a fost amenintata cu moartea de catre un detinut, condamnat pentru omor. Ca pe el nu il ducea destul capul, a fost ajutat de 2 politisti sa afle numarul ei de telefon.

Nu avea nici o legatura cu faptul ca in ziua urmatoare se dadeau decizii legate de suspendarea presedintelui (nume de cod : suspendatu’), ne-a asigurat colegul lui de celula. Confundase telefonul doamnei cu linia gratuita pe care poti ameninta pe oricine cu moartea.

2. La publicarile comunicarilor CCR care priveau suspendarea lu’ suspendatu’ s-au facut niste erori minore, care continuau politica guvernului  de reducere a costului la imprimarea actelor oficiale :

– CCR zice ca suspendatu’ NU a violat grav Constitutia (adica a existat totusi un preludiu si ceva lubrifiant), dar in adresa aparuta initial lipseste acel NU.

Monitorul Oficial justifica aceasta prin taierile de fonduri si salarii dictate de suspendatu’. Se stie ca acel NU consuma mai multa cerneala decat toata decizia de gratiere a lui Nastase…

– CCR reclama ca textul trimis spre publicare la decizia cu privire la rezultatele referendumului a aparut trunchiat, fiind scoasa o fraza din decizia trimisa catre publicare. Guvernul precizeaza ca avea de ales intre a taia o fraza si a taia salariile bugetarilor cu 25%.  A ales salvarea de moment, neprimind la timp buletinul de stiri de la Vocea Moscovei.

Ni se dau asigurari ca taierea va veni si ea in maxim 3 luni, prin curs si inflatie.

3. Judecatorii CCR sunt supusi amenintarilor cu moartea in mod prietenos si liberal. Adica li se ofera posibilitatea sa aleaga intre a suferi singuri sau impreuna cu familia. Problemele au inceput sa apara atunci cand presedintele acestei curti nu a cerut aprobare de la Antenescu pentru trimiterea unei epistole prietenoase catre Comisia de la Venetia.

Antenescu pare a-l fi iertat momentan, intrucat nu i s-au facut publice adresa personala, numarul de telefon si locul exact unde merg copii lui la gradinita. A dat insa sugestii unor oameni de bine sa ii planteze niste panselute printre dinti.

4. Bonus : cum inca nu luase suturi de la toata lumea, Guvernul a numit un ministru care nu crede in Holocaust. Comunitatea evreiasca i-ar dori tot binele din lume intr-o inchisoare din Iran, insa purtatorul de cuvant al lui Ahmadinejad declara ca nu il poate primi de frica sa nu ii faca concurenta la aberat metri garduri.

5. Daca doamna Viviane von Reading nu e multumita, mai putem cauta in manualele de istorie moduri de a ne pune piedica singuri.

PS. Textul e o parodie, insa realitatea bate filmul.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Frica, fun, idiotenie, opriti nebunia asta, trist dar adevarat. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s