Scurte de vineri

1. In vartejul evenimentelor locale nu am apucat sa observ aterizarea pe Marte a modulului Curiosity. Ca intodeauna la un astfel de eveniment au inceput speculatiile : cand se trimite si un echipaj uman pe alte planete, care sunt costurile, daca am fost cu adevarat pe Luna etc.

Momentan e cazul sa stam pe aproape pana la avansari semnificative ale stiintei in privinta vitezei zborurilor si combustibililor folositi. Pana se vor putea atinge viteze decente cu combustibili mult mai eficienti e un vis frumos dar inutil. Cel mai apropiat sistem solar este la 4.3 ani lumina, adica o viata de calatorit la vitezele actuale.

Sa ne bucuram pana atunci cu cei de la Nasa:

2. Preturile la apartamente continua sa scada in continuare in Timisoara. Astazi vazusem un apartament cu 2 camere undeva la 36.000 Euro. Acum 2 saptamani mi se paruse ieftin 40.000 Euro ceva similar.

Economia nu da semne ca isi revine si nici ca se va imbunatati in urmatorii 2 ani.

3. Romania va face pasi semnificativi spre democratie atunci cand :

– nu o sa ne laudam zilnic ca avem o democratie stabila. Normalitatea nu e sa o spui din buze in timp ce calci in picioare orice nu iti convine, ci sa arati ca stii sa respecti independenta celorlalte puteri.

– Ion Iliescu nu va mai fi ascultat sau preluat de nimeni cand da indicatii pretioase.

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în crestere economica, Criza, economie, ideal, personal, speculatii, trist dar adevarat, Uite ca nu se poate!, Uite ca se poate!. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s